Як вибрати крем для обличчя

7 липня 2021
Як користуватися?
Як вибрати крем для обличчя
Не завжди легко вибрати крем для обличчя. І вибір повинен залежати не від кольору баночки, аромату крему або популярності бренду. Вибір повинен залежати від типу шкіри і її стану.

Визначаємо тип шкіри

Зробити це самостійно просто:

  • Очистіть шкіру звичайним гелем або пінкою без подальшого зволоження.

  • Зачекайте півгодини, поки не почнеться вироблення шкірного жиру сальними залозами.
  • Прикладіть до шкіри щік і Т-зони матуючу серветку для обличчя на кілька хвилин і оцініть результат.

Жирна шкіра

На обличчі зі шкірою жирного типу блиск з'являється через 30-40 хвилин після очищення. Це підтверджується слідами, які залишаються на всій серветці після тестування, до якої б ділянки обличчя нею не торкалися. Також для жирної шкіри властиві:

  • Чорні точки

  • Розширені, помітні оку пори

  • Акне

  • Досить висока щільність

  • Низька чутливість і більш повільні процеси старіння

  • Догляд за обличчям у власниць шкіри цього типу обов'язково повинен включати зволожуючий крем. Незважаючи на протиріччя, однією з причин надмірної секреції шкірного жиру є саме зневоднення

Суха шкіра

На серветці не залишилося ніяких слідів? Значить, ваша шкіра відноситься до сухого типу. Тонка, гіперчутлива, схильна до швидкого старіння, вона вимагає комплексного догляду.
Косметичні засоби повинні сприяти утриманню вологи, зберігати пружність і еластичність шкіри.

Комбінована шкіра

Цей тип поєднує в собі ознаки жирної і сухої шкіри. В ході домашнього тестування сліди залишаться на серветці тільки в області Т-зони. Решта ділянок будуть сухими, можлива наявність подразнень і лущення.
Догляд за шкірою обличчя сухого типу повинен бути комплексним і щадним одночасно. Необхідний ефект забезпечує використання гелів для регулярного очищення шкірного покриву. Скраби пригодяться для видалення ороговілих частинок і звуження пор, поживні маски - для зволоження області щік.

 

Як правильно підібрати крем?

Вибрати кращий крем для обличчя не так просто, як здається. Крім типу шкіри обов'язково слід приділити увагу наступним характеристикам:

Вікова категорія. Обмінні і репаративні процеси в молодої і зрілої шкіри істотно відрізняються. Це робить неприпустимим використання однакових засобів для жінок будь-якого віку. Має відмінність також склад молодіжних і антивікових кремів. Косметика для догляду молодої шкіри часто містить дубильні речовини, що знімають запалення і надають їй еластичність.
Сподіватися на омолоджуючий ефект таких засобів після 30 років не варто: по досягненню зазначеного віку синтез колагенових волокон сповільнюється, а верхній шар епідермісу потовщується.

Індивідуальна чутливість. Будь-який косметичний засіб може бути потенційним алергеном. Щоб переконатися в його безпеці, слід нанести невелику кількість крему на невелику ділянку шкіри. Якщо через 30-40 хвилин виникло почервоніння, подразнення, печіння або свербіж, від використання засобу краще відмовитися.

Термін придатності продукту та умови зберігання. Користь від засобу можлива, тільки якщо він правильно зберігається і є свіжим. У разі зміни запаху, кольору, консистенції денний крем краще не застосовувати.

 

Різноманітність кремів

Живильні, зволожуючі, антивікові, себорегулюючі, сонцезахисні - ось лише основні різновиди кремів для обличчя за призначенням. Ми розглянемо два найбільш популярні види.

Зволожуючий крем

Чим зволожуючі засоби відрізняються від живильних? Відповідь на це питання готова дати Олена Ісаєва, провідний технолог-розробник, начальник відділу розробки компанії «Лореаль косметик»:

«Зволожуючий крем містить в своєму складі інгредієнти, що зв'язують і утримують молекули води. В якості таких речовин може використовуватися гіалуронова кислота, гліцерин, хітозан, еластин, колаген. Живильні креми відрізняються великим вмістом амінокислот, які гарантують зчеплення клітин епідермісу ».

Зволожуючий капсульний крем з гіалуроновою кислотою, I'm Sorry For My Skin, Age Capture Hydrating Cream

Крем на основі гіалуронової кислоти має легку текстуру і приємний ненав'язливий аромат. Він добре всмоктується, не створюючи ефекту маски і глибоко проникає в шкіру. Гіалуронова кислота відновлює водний баланс шкіри і допомагає закріпити необхідну вологу в клітинах шкіри. В результаті чого шкіра стає красивою, більш пружною і еластичною. Шкіра позбавляється від в'ялості і виглядає більш підтягнутою. Колаген в складі крему сприяє глибокому клітинному відновленню шкіри, що робить її здоровою і молодою.

 

Антивіковий крем

Основне завдання антивікового крему - уповільнення зношування клітин епідермісу і зменшення видимих ​​ознак старіння. Натуральна корейська косметика робить це можливим завдяки таким особливостям:

  • Інтенсивне зволоження і зміцнення шкірного гідроліпідного бар'єру

  • Антиоксидантний захист

  • Сонцезахисні фільтри

  • Стимуляція вироблення білків в шкірі

  • Активізація регенерації з можливістю позбавлення від пігментних плям

Антивіковий крем з керамідами і пептидом зміїної отрути, Trimay, Cerapeptide Syn-Ake Gold Cream

Ніжний зволожуючий крем для обличчя, який додасть вашій шкірі незабутню м'якість і зволоження. Легка текстура крему не залишає жирних і липких слідів, швидко вбирається, живлячи шкіру зсередини і зовні. Ваш щоденний догляд ще ніколи не був таким приємним.

Відмінність складів кремів

До складу корейської косметики входить велика кількість активних речовин. Найбільш поширені ми розглянемо нижче.

Гіалурон
Гиалуроновий корейський крем для обличчя - кращий засіб для зволоження і підтримки пружності шкіри. Також гіалуронова кислота активно бореться з віковими змінами, знижує інтенсивність запальних процесів.

Колаген
Цей білок відіграє важливу роль в захисті і зволоженні. Сучасні рекомендації косметологів включають використання засобів з колагеном для молодості, так як він демонструє високу ефективність проти зморшок.

Муцин равлика
Відновлювальний крем для обличчя з муцином равлика має виражену живильну, пом'якшувальну, протизапальну дію. Відбілити обличчя з його регулярним застосуванням також можливо.

Ретинол
Для корейської косметики з похідними ретинолу властивий потужний антивіковий ефект. Включаючи в регулярний догляд за обличчям крем з вітамінами, вдасться помітно освітлити обличчя, підвищити пружність шкіри, розгладити зморшки, усунути акне і постакне.

Алое
Поради косметолога для зволоження, тонусу шкіри, загоєння запалень і перешкоди старіння часто включають засоби з алое для шкіри обличчя і навколо очей.

Як користуватися кремом для обличчя?

Щоб засоби були ефективними, необхідно чітко слідувати правилам їх використання.

Як наносити крем?

Перед застосуванням засобу шкіру обличчя важливо добре очистити. З цією метою можна використовувати гелі, скраби, пілінги.
Нанести крем слід по масажним лініям, відповідними шляхами відтоку лімфи.

Скільки тримати?

Рекомендована тривалість контакту зі шкірою вказана в інструкції до засобу. Нічні живильні креми наносяться на завершальному етапі, змиваються вранці. Денні засоби, які легко вбираються, змивати не потрібно.

 

Топ кращих кремів від кіміто

Лущиться обличчя? Від пігментних плям не допомагають позбутися засоби багатьох виробників? Наш рейтинг об'єднує кращі корейські розробки, завдяки яким краса не підвладна віку і обставинам.

Акція
Зволожуючий крем-гель з гіалуронової кислотою Elizavecca Aqua Hyaluronic Acid Water Drop Cream 50 мл купити в Україні
Зволожуючий крем-гель з гіалуронової кислотою Elizavecca Aqua Hyaluronic Acid Water Drop Cream 50 мл
299 ₴
269 грн
Призначення: покращити еластичність, детокс, зволожити шкіру, прибрати лущення, прибрати жирний блиск, розгладити зморшки, освітлити шкіру, вирівняти тон, боротьба з шкірою, що в'яне, боротьба з першими ознаками старіння
Kimito рекомендує
Інтенсивно зволожуючий крем з колагеном ETUDE HOUSE Moistfull collagen Cream 75 мл купити в Україні
Закінчився
Інтенсивно зволожуючий крем з колагеном ETUDE HOUSE Moistfull collagen Cream 75 мл
Призначення: зволожити шкіру, омолодити, наситити шкіру, вирівняти тон, відновити шкіру, боротьба з шкірою, що в'яне
Освітлюючий і зволожуючий крем для обличчя COSRX AC Collection Lightweight Soothing Moisturizer 80 мл купити в Україні
Закінчився
Освітлюючий і зволожуючий крем для обличчя COSRX AC Collection Lightweight Soothing Moisturizer 80 мл
Призначення: зволожити шкіру, прибрати жирний блиск, боротьба з акне, освітлити шкіру, відновити шкіру
Антивіковий крем для шиї та декольте MEDI-PEEL Premium Naite Thread Neck Cream 100 мл
699 грн
Призначення: покращити еластичність, зволожити шкіру, розгладити зморшки, омолодити, наситити шкіру, відновити шкіру, боротьба з шкірою, що в'яне, боротьба з першими ознаками старіння
Kimito рекомендує
Інтенсивно зволожуючий крем з гіалуроновою кислотою Secret Key Hyaluron Aqua Soft Cream 150 мл купити в Україні
Інтенсивно зволожуючий крем з гіалуроновою кислотою Secret Key Hyaluron Aqua Soft Cream 150 мл
499 грн
Призначення: освіжити шкіру, зволожити шкіру, прибрати лущення, розгладити зморшки, вирівняти тон, боротьба з шкірою, що в'яне, боротьба з першими ознаками старіння
Акція
Лікувальний крем для проблемної шкіри з AHA-BHA-PHA кислотами SOME BY MI AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Cream 60 г купити в Україні
Лікувальний крем для проблемної шкіри з AHA-BHA-PHA кислотами SOME BY MI AHA.BHA.PHA 30 Days Miracle Cream 60 г
799 ₴
679 грн
Призначення: заспокоїти і зняти подразнення, прибрати чорні цятки, прибрати постакне, прибрати жирний блиск, боротьба з акне, зняти запалення, освітлити шкіру, вирівняти тон, відновити шкіру

Тобі може сподобатися
Що таке кушон для обличчя
7 лют 2022
Корисно знати
Що таке кушон для обличчя
Кушони - багатофункціональні та ергономічні, зручні та мають стильний зовнішній вигляд. У чому ж їхня відмінність від іншої подібної косметики та на що варто звернути увагу при виборі?
Більше
ОГЛЯД: Нічна маска, що відновлює, для губ LANEIGE, Lip Sleeping Mask Mint Choco
14 сер 2021
Огляд косметики
ОГЛЯД: Нічна маска, що відновлює, для губ LANEIGE, Lip Sleeping Mask Mint Choco
Як і у багатьох дівчат, моя головна проблема взимку – пересушені губи. На холоді вони дуже лущаться, з'являються тріщини. Усі спроби надати належне зволоження були марними до появи у моїй косметичці нічної маски від Laneige.
Більше
Види шампунів Lador
Види шампунів Lador
У Кіміто можна знайти найрізноманітніші корейські засоби для догляду за волоссям. Однак серед усіх б'юті-брендів Південної Кореї одним із безперечних лідерів є косметика для волосся Ладор.
Більше
Тобі сподобаються наші бонуси і подаруночки! З кожного замовлення ти отримуєш 5% на бонусний рахунок.
Вкажи дату народження в особистому кабінеті і отримай персональний промо-код на свій День народження.
Даруємо безкоштовну доставку при замовленні від 1200 грн
У тебе є запитання? Запитай наших експертів
Зв'язатися з нами