Зволожуючий крем взимку – правила вибору

6 грудня 2021
Вирішуємо проблеми
Зволожуючий крем взимку – правила вибору
Якісний догляд за шкірою обличчя взимку є основним етапом щоденного комплексу процедур.

Пересушене повітря у приміщенні, мороз та сильний вітер, перепади температур між вулицею та будинком — з такими стресами може впоратися без наслідків лише правильно підібраний якісний крем. Він відновить пошкоджену шкіру завдяки наявності інгредієнтів, що затримують вологу та створюють на поверхні захисну плівку. Як вибрати по-справжньому працюючий зволожуючий крем і не помилитися? І як користуватися кремом для обличчя взимку?

Найкращий зволожуючий крем для зими з Кореї

Щоб уникнути появи зморшок, почервоніння, лущення та інших проявів негативного впливу агресивного зовнішнього середовища, в сезон морозу, вітру та опалювальних приладів, важливо вчасно перейти на зимову доглядову косметику для обличчя. Якими ж якостями повинен мати зволожуючий найкращий крем для шкіри взимку? Підібрати його можна, спираючись на інформацію про тип шкіри:

  • При жирній шкірі обличчя перевагу варто надати легкому зимовому поживному крему.
  • Суха шкіра вимагає крем з гіалуроновою кислотою, натуральними маслами та вітаміном Е.
  • Для шкіри комбінованого типу рекомендується корейська косметика для обличчя середньої густини, до складу якої входять протизапальні рослинні компоненти.
  • Нормальній шкірі підійде зимовий крем з більш насиченою текстурою, що містить вітамінний комплекс і ретинол.

Чому потрібно зволожувати шкіру взимку

Зимовий догляд повинен кардинально відрізнятись від того, яким користуєшся в літній період. Зовнішні фактори змінюють шкіру. Жирна стає сухішою, суха — чутливою, а нормальна — сухою. Саме тому у твоєму щоденному догляді мають бути зволожуючі компоненти та продукти з основою з натуральних жирів. Дерматолог, косметолог Світлана Ковальова переконана: «Не вірте тим, хто каже, що взимку зволожувати шкіру не можна, оскільки вона може замерзнути. Вони просто не знають, напевно, що вода замерзає при 0 С, а температура шкіри навіть у морози – не нижче 35 С. Крім того, зволожуючи шкіру, ми привносимо до неї не молекули води, а різні речовини. Вони зміцнюють зовнішній шар шкіри та утримують воду, яка в ній вже є, але могла б випаруватися».

Які помилки у використанні кремів

Якщо твої засоби доглядової косметики не працюють, не поспішай робити негативні висновки та викидати їх. Цілком можливо, ти робиш одну з найпоширеніших помилок у застосуванні зволожуючого крему, які трапляються з кожною з нас:

  1. Ти не проводила патч тест на алергічну реакцію. Більшість косметологів рекомендують купувати пробники нових засобів, протестувавши їх на невеликій ділянці шкіри шиї протягом 5-7 днів. У разі відсутності негативної реакції, ти можеш сміливо застосовувати крем для обличчя.
  2. Ти користуєшся кремом, який не підходить твоєму типу шкіри. Не секрет, що жирна і суха шкіра мають абсолютно різні потреби.
  3. Ти можеш нанести зволожуючий крем на обличчя безпосередньо на суху шкіру, хоча максимальної ефективності він набуває при використанні на вологу шкіру обличчя, краще після вмивання.
  4. Ти використовуєш косметику в неправильній послідовності. Потрібно правильно нанести крем для обличчя, починаючи з легких текстур, поступово переходячи до продукту з максимальною щільністю.
  5. Ти наносиш денний крем перед сном і навпаки.

Принципи догляду за шкірою у зимовий період

Основні правила зимового догляду залишаються незмінними для будь-якого типу шкіри:

  • Зволоження шкіри взимку є найважливішим етапом, ніж влітку. Шукай крем з вітамінами Е і А. Пам'ятай, що вітамін А схильний до руйнування під впливом сонячних променів, тому додатково наноси крем з SPF.
  • Зволожуючим та захисним кремом потрібно користуватися мінімум за 20 хвилин до того, як вийти на вулицю. Засіб повинен повністю вбратися.
  • Випивайте щодня до 2 літрів рідини.

Поживний чи зволожуючий крем?

Експерти сходяться на думці, що взимку шкіра як ніколи потребує як живлення, так і зволоження. І тут актуальним буде комплексний підхід до вибору схеми щоденного догляду. Універсальна рекомендація полягає в тому, щоб використовувати вдень зволожуючий крем, а вночі - поживний, але в зимових умовах ці засоби слід поміняти місцями. У цьому випадку увагу потрібно звернути на денний крем, який якнайшвидше вбиратиметься, не надаючи шкірі зайвого блиску.

Чи потрібний сонцезахисний крем взимку?

Косметологи рекомендують намазати крем із SPF взимку, а не лише влітку, особливо для шкіри, схильної до пігментації. Крім того, якщо серед засобів для звичайного зимового догляду знаходиться косметика з кислотами, то щоденний SPF-захист стає просто необхідним.

Ефективність корейської косметики, на відміну від домашніх засобів

Головною перевагою домашньої косметики прийнято вважати її натуральний органічний склад, який допомагає боротися із проблемами шкіри не зовні, а зсередини, усуваючи причини їхньої появи. Проте, як стверджують бьюті-експерти, сучасна корейська косметика, в основі якої також містяться виключно натуральні інгредієнти, анітрохи не поступається засобами догляду, приготовленими в домашніх умовах, а, часто, багаторазово перевершує їх за якістю та ефективності. Усі природні компоненти корейської косметики ефективно зволожують, живлять шкіру, зміцнюють її захисні функції та усувають сліди пігментації.

Топ зволожуючих кремів від Кіміто

Всі косметичні продукти корейських брендів засновані на використанні традиційних рецептів, головною метою яких є отримання здорової, сяючої та молодої шкіри, незалежно від пори року та зовнішніх факторів. Інтернет магазин косметики з Кореї Kimito підібрав для тебе кілька найбільш популярних та ефективних засобів, які можуть зволожити шкіру надовго та допоможуть вибрати крем для жирної шкіри, сухої та чутливої.

Рекомендації для обличчя

Інтенсивно зволожуючий крем з гіалуроновим комплексом, Terrazen, Aqua Recharge 24H Moist Cream, 50 мл - як і інші креми для сухої шкіри, відрізняється комплексною дією на шкіру, тонізуючи, освіжаючи її та ефективно зміцнюючи при цьому епідерміс.

Крем для обличчя з колагеном, 3W CLINIC, Collagen Whitening Cream, 60 мл - завдяки активним компонентам сприяє регенерації колагенових волокон, прибирає зморшки, робить шкіру еластичною і підтягнутою. Засіб - найкращий вибір для комбінованої шкіри.

Рекомендації для рук

Зволожуючий крем для рук з екстрактом пітаї, FRUDIA, My Orchard Dragon Fruit Hand Cream, 30 мл - глибоко живить шкіру рук, пом'якшує її та насичує корисними мікроелементами.

Зволожуючий крем для рук із цитроном, FRUDIA, My Orchard Citron Hand Cream, 30 мл – відрізняється натуральним складом. Швидко зволожує шкіру, а також має ранозагоювальну та антисептичну дію.

Тобі може сподобатися
Найважливіші Бади взимку: їх особливості та значення для організму
14 лют 2024
Корисно знати
Найважливіші Бади взимку: їх особливості та значення для організму
Біологічно добавка (БАД) або дієтична добавка – це спеціальний продукт, який є додатком до звичайного харчового раціону людини
Більше
Ізраїльська або корейська косметика - що вибрати
29 вер 2021
Корисно знати
Ізраїльська або корейська косметика - що вибрати
Бренди корейської та ізраїльської косметики сьогодні займають лідируючі позиції в різних країнах світу. У чому полягає секрет популярності косметичних засобів цих країн і які відмінності між ними?
Більше
Що таке пілінг педи і як ними користуватися
7 лют 2022
Корисно знати
Що таке пілінг педи і як ними користуватися
Маленькі помічники у твоїй боротьбі з нерівним тоном, жирним блиском, запальними процесами на шкірі або її сухістю — корейські педи для обличчя, такі зручні та ефективні!
Більше
Тобі сподобаються наші бонуси і подаруночки! З кожного замовлення ти отримуєш 5% на бонусний рахунок.
Вкажи дату народження в особистому кабінеті і отримай персональний промо-код на свій День народження.
Даруємо безкоштовну доставку при замовленні від 1200 грн
У тебе є запитання? Запитай наших експертів
Зв'язатися з нами